24/7 bereikbaar: nl 085-210 1610 be 0031-411 650 810     Onze klanten waarderen ons met een 8.8  ★★★★★

Beslist.nl klasse Shop

ComfortTrends steunt SOS Kinderdorpen (Villages D'enfants)

Alle bedrijven in Nederland en België zouden voor zover mogelijk iets moeten doen aan maatschappelijk ondernemen en het bestrijden van armoede in onze wereld. ComfortTrends doet dit door het helpen van de meest kwetsbare partij in de wereld; Kinderen. Jaarlijks doneert ComfortTrends duizenden euro's aan SOS Kinderdorpen voor het goede werk wat zij wereldwijd verichten. Werk wat ontzettend hard nodig is met de armoede op deze wereld. Dankzij jouw bestelling kunnen wij dit blijven doen. Indirect steun jij met jouw bestelling dus ook het goede werk van SOS Kinderdorpen en help jij de kinderen - wereldwijd - die het zo ontzettend nodig hebben. Samen maken we het verschil. 

Kom ook in actie!

Geen kind wordt geboren om alleen op te groeien. 1 op de 10 kinderen wereldwijd staat er alleen voor of leeft in een onveilige situatie. Ze leven in extreme armoede, hebben één of beide ouders verloren, worden verwaarloosd, misbruikt of groeien op in oorlog. SOS Kinderdorpen zet zich in voor deze kinderen. Door kinderen die de ouderlijke zorg zijn verloren op te nemen in een SOS familie en door kwetsbare families te ondersteunen met de zorg voor hun kinderen.

Familieliefde

Familieliefde zorgt voor betere groei van de hersenen van een kind en vergroot de kans op een goede toekomst. Diverse wetenschappelijke onderzoeken* en ervaringen van SOS moeders tonen aan dat kinderen die zonder familieliefde opgroeien ernstige schade kunnen oplopen. Af en toe een kus of knuffel, dat vinden we toch eigenlijk heel gewoon? Maar er zijn nog altijd veel te veel kinderen die dat dagelijks missen. De impact die dit heeft, is merkbaar op zowel cognitief, fysiek als emotioneel niveau.

Hersenscans
Een hersenscan laat duidelijk zien wat het hebben van wel of geen (moeder)liefde doet bij een kind. In de Verenigde Staten werd van twee driejarigen een scan gemaakt, waarvan van één van beide kinderen bij de onderzoekers "extreme verwaarlozing" bekend was. Op deze scan is een groot verschil te zien in grootte van het hoofd en de herseninhoud. Dit onderzoek, en ook andere, laat zien wat de gevolgen zijn voor een kind als het mishandeld, misbruikt of genegeerd is in de eerste jaren van zijn jonge leven. De kans is groot dat dit kind:

  • - minder intelligent zal zijn;
  • - minder sociale capaciteiten ontwikkeld;
  • - sneller mentale en fysieke gezondheidsproblemen krijgt (o.a. groeiachterstand en gedragsproblemen).

Resultaten

Ons werk is gericht op lange termijn impact: we investeren in de ontwikkeling van kinderen. Mede dankzij jouw steun hebben we in de afgelopen 65 jaar al tienduizenden kinderen een liefdevol thuis gegeven. Want mensen geloven in ons werk. Vertrouwen ons. Het is dankzij dat geloof en vertrouwen dat we wereldwijd zoveel kinderen en families een beter leven kunnen geven. Hieronder lees je ons resultaat in cijfers maar laten we je ook de persoonlijke succesverhalen lezen van (oud) SOS kinderen en families uit onze programma's.